woensdag 31 oktober 2012

hehe, eindelijk gestart!

Maandenlang zit ik al te zeggen in mijn omgeving (hè meid ;-)) dat ik mijn blog ga opstarten. Dat kopke van mij zit vol ideeën maar het moet er(ordelijk) uitkomen hè! Dus voilà: ik ben gestart! En ik heb al een volgster maar dan kreeg ik "klachten" ;-) dat er nog niets opstond.
Me even voorstellen: Eleke, oftewel Nele in het dagelijkse leven. Vanwaar de naam? En vanwaar de titel van mijn blog. Toen ik nog klein was ... Neen, dat mag ik niet zeggen, want ik ben nog steeds klein: met mijn meter en half en 6 cm zie je me niet onmiddellijk lopen maar hoor je me wel afkomen. (Snappie? :-)) Opnieuw dus: in mijn zeer jonge jaren (want ik ben en voel me nog steeds jong - al hangt dat laatste wel af van de dag/avond ervoor) werd ik zo genoemd door mijn broertje. Broertje die nu Broer is want hij is er wel in geslaagd de meter en half en 6cm te passeren en torent nu dus boven mij uit. Als ik dus tegen mijn 2 knappe dochters iets zeg over mijn kleine broer, zitten zij mij onmiddellijk te corrigeren met "neen mama, het is je grote broer". Met een zeer lange discussie als gevolg.
Dus ... waar was ik gebleven? Juist, Broertje noemde mij dus zo toen we nog heeeeeeeeeeeeeeeel klein waren. Ik was toen ook grote fan van het liedje "Ein bisschen Friede" van Nicole en zong dit voortdurend mee (in fonetisch Duits maar het klonk toch goed). Broertje dacht dus altijd dat het mijn liedje was en telkens vroeg hij "Eleke, nog es zingen!". Van dat zinnetje bestaat trouwens nog een geluidsfragment, met op de achtergrond de plaat van "Ein bisschen Friede". Allé, hopelijk nog. Want het is nog op zo'n oud cassettebandje opgenomen en wie weet wat tijd doet met zo'n cassettebandje. Hopelijk is dit allemaal wat duidelijk nu.

Ik hou van lekker eten en koken. En sinds enkele maanden ben ik ook gestart met naaien. Oftewel poging tot. Want veel naaiwerkjes gaan gepaard met veel gevloek en getorn. (Niet waar de kinderen bijzijn uiteraard, dat vloeken bedoel ik, dat tornen wel). Maar toch ontspant het mij en voel ik zeer veel vreugde als het resultaat er is.

Van Ierland ben ik ook zot, en dit verklaart dan weer de foto onderaan. Tja, ik ben al klaar voor St-Patrick's day binnenkort!

Verder ben ik ook nog - in mijn vrije tijd - gids in Gent. En dit voor Vizit. Dus als je ooit Gent op een leuke manier wil leren kennen, boek mij!
Voilà, de eerste tekst staat erop. Nu nog foto's.