Culi

Guinnessbrood

Eind september ben ik naar Dublin getrokken, waar ik ooit nog heb gewoond. Deze keer heb ik niet enkel vrienden bezocht maar ook de echte toerist uitgehangen. Want eerlijk? Veel van Ierland heb ik toen gezien maar in Dublin zelf heb ik nooit echt de toerist uitgehangen. Deze keer was het dus wel het geval.
Tijdens mijn bezoek aan de Guinness Storehouse heb ik toen Guinnessbrood leren maken. Superlekker, zeker met een gerookte zalm en echte roomkaas of een kruidenkaas. Het recept vind je hier. De foto's hieronder.
Toch enkele opmerkingen. Black Treacle vind je bij Tierenteyn in Gent, op de Groentenmarkt. Het is een moutstroop en ruikt wat naar drop. Ik heb echt het recept gevolgd maar vond het bij het grote brood wat te lang duren om te bakken. Dus ik vrees dat er teveel Black Treacle inzat. De volgende keer, en dat is een van de volgende dagen, probeer ik het met minder en laat ik dus het resultaat weten. De kleine broodjes waren superlekker. De Guinness Draught haal je trouwens bij de Colruyt!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten